Startsida     Aktuellt     Om oss     Hundar     Kennel     Kurser     Foton     Artiklar     Kontakt     Länkar     Gästbok

 

____________________________________________________________________________________________________

 

 

 

Hundar

 

Aktiviva's

Kennel & Kurser

 

Hundar hemma idag: 

Spana (Aktiviva's Hertta di Matti)

Dotter till Speja, barnbarn till Sniffa. Så här långt är hon bara en liten lovande tonåring. Är väldigt nöjd med det jag ser så här långt. Ska bli spännande att se hur hon fortsätter att utvecklas. Jakten är vårt främsta prio. Får se om det blir någon lydnad också lite längre fram.

 

Fixa (Reedsweepers Tex Treasure)

Efter 20 år med tollare var det dags att komplettera flocken med nåt nytt och eftersom jaktträningen är mitt största intresse så kändes det naturligt att prova på en jaktlabbe. Jag ser verkligen fram emot att få träna, tävla och utvecklas som förare tillsammans med denna lilla tjej. Första tävlingsåret bjöd på en spännande start på unghundsderbyt, bra poäng på alla stationer utom en, där hon hamnade "lite fel" (i fel ruta) och en avklarad 1:a i nkl på retrieverjaktprov. Nu filar vi vidare inför nästa år och utmaningar i högre klass.

 

Speja (Aktiviva's Prima d'Nash)

Dotter till Sniffa. Liten men naggande god och familjens kelgris nr 1. Väldigt följsam med en stor samarbetsvilja. Jakten är vår främsta satsning, med lite inslag av lydnad. Hon har 1:a nkl på tollingjaktprov. Som junior var hon med och tävlade om titeln Juniortollarmästare (under 2 år med pris på Specialens tjp). Hon har startat ökl men utan pris än så länge tyvärr. När det gäller lydnaden har hon 1:a pris i lkl II och har precis debuterat i lkl III. Hon är en fröken som behöver stärka sitt självförtroende i momenten både när det gäller jakt och lydnad för att fungera riktigt bra. Under 2013 fick hon vara med på lite praktisk fågeljakt vilket var väldigt nyttigt. Ser jag fram emot fler såna tillfällen och att få se henne växa lite mer.

 

Sniffa (Agrosofens Menuetta)

En liten arbetsmaskin, som gör allt med glädje och iver. Hon har en fantastisk motor och förmåga att fokusera och det är en fröjd att träna och tävla med henne. Jakten är hennes bästa gren och hon har visat framfötterna på såväl vanliga SSRK jaktprov som på tollingjaktprov. Lite lydnad har vi kört också och hon är uppe i lkl elit. 2010 fick Sniffa tyvärr problem med ryggen. 2011 blev hon opererad och sedan dess har hennes liv varit lite begränsat när det gäller träning och tävling. Operationen gick bra, men det har krävts och krävs fortfarande en hel del fys träning för att hålla henne i god balans. Tyvärr har hon nu dessutom fått lite nedsatt hörsel vilket försvårar träningen/ tävlandet. Vid Tollarspecialen 2013 var första gången jag fick uppleva den "gamla känslan" av att gå på jaktprov med Sniffa igen. Hon fick då en väl förtjänt 2:a i ekl.    

 

Hundar med avelsrätt:

Viggo (Hunter's Moonlight Flying Viggo)

Nytillskottet i kenneln är en framåt liten herre som bor hos fodervärden Mariana. Förhoppningen är att han ska bli Aktiviva's avelshund när han blir stor. Under 2013 debuterade han på tollingjaktprov och fick ett 2:a pris. Lite busig fortfarande, men visar fina talanger, ett rejält viltintresse och en härligt apporteringslust.

 

Tidigare hundar:

Siri (Aktiviva's Mademoiselle De Mox)

Dotter till Sasha och min första egenuppfödda hund, som alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta. Otroligt kelig och tillgiven. Som unghund var hon en lovande talang. Tyvärr sloknade hon mer och mer runt 3 års ålder. Nåt år senare fick hon diagnosen sköldkörtelrubbning, vilket förklarade hennes förändrade beteende. Hon har tränats och tävlats inom jakt, lydnad och lite bruks, med hyfsade framgångar.  

 

Simson (Agrosofens Sailing Monsieur)

En lyhörd och lydig hane som fick prova på det mesta inom hundträning - lydnad, jakt, alla olika bruksgrenar och agility. Lydnad var hans paradgren. Han var SLCH vid 2,5 års ålder och tävlade lydnads SM 2000. Inom agilityn var han segrarklasskvalificerad (som det hette på den tiden). Han var otroligt samarbetsvillig och trogen hund, som verkligen gjorde allt för sin förare.

 

Sasha (Hut's Dancing Madame)

En kreativ och smart liten tik som lärt mig väldigt mycket om hundträning. Hon var min första hund och fick stå ut med alla mina nybörjarmisstag. Men hon inspirerade mig till att prova på allt det finns att prova på inom hundträning - jakt, lydnad, agility, bruks och en hel del praktisk jakt. Agility var hennes bästa gren. Vi lyckades kvala in till agility SM (individuellt) 1995 och 1997. Vi sista tillfället gick vi även till final och slutade på en 13:e plats. När det gäller den jaktliga biten så hade hon en hel del potential, som jag inte lyckades förvalta tillräckligt väl. Jag kan önska att jag kunde få ha henne igen, för att se hur långt vi hade kommit med de kunskaper jag har idag.

 

Susanna Hallgren© 2008, Uppsala