Om oss

Susanna heter jag, eller Sanna som jag kallas av de flesta. Jag skaffade min första hund 1992 och har sedan dess varit fast i hundträningens fantastiska värld. Idag är jakt och jaktträning för retrievers mitt huvudfokus, men genom åren har jag hållit på med det mesta - jaktträning, agility, lydnad, bruks, viltspår, praktisk jakt (fågeljakt samt stötjakt på klövvilt). Har bl a tävlat agility SM 1995 och 1997 samt lydnads SM 2000 på den tiden då jag satsade lite mer på de grenarna.


Förutom att träna mina egna hundar håller jag även kurser och tar emot ekipage för privat träning, numera i liten skala. Jag gick min instruktörsutbildning vid Hundens Hus 1996. 2001/2002 gick jag dessutom en problemhunds-utbildning. Även den vid Hundens Hus.


Nu för tiden håller jag främst jakt/apporteringskurser för retrievers. Genom åren har jag haft många kurser för tollaruppfödare och aktivitetsgrupper i både Sverige, Norge, Danmark och Finland.


Under många år har jag varit provledare för tollingjaktprov, både under tiden de var inofficiella och efter att de blev officiella, och är även domare för Tollarklubbens apporteringstest. 2011 fick jag Tollarklubbens Guldapport för mitt engagemang, med motiveringen: "För ditt arbete att utveckla tollaren som jakthund – som provledare, instruktör, apporteringstestdomare m.m. tilldelas du 2011 års Guldapport".


Till vardags jobbar jag som avdelningschef för Tävling och Utbildning vid Svenska Kennelklubben. Det är verkligen ett privilegium att få arbeta inom mitt stora intresseområde hund. Tidigare jobbade jag vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), som chef för en enhet för samordnad utbildningsadministration inom VH-fakulteten. Bakom mig har jag 4 års universitetsstudier och har förutom huvudämnet företagsekonomi läst bl.a. pedagogik, psykologi och sociologi.


Jag och min man Jerry bor på en gård ute på landet, i Gillingboda  strax utanför Skyttorp, tre mil norr om Uppsala. Det är även här jag håller de flesta av mina kurser. Vi har två utflyttade barn, Felix och Frida.


Frida har även hon varit aktiv med våra hundar och tränar och tävlar dem alla inom rallylydnad, lydnad, agility och jakt och har placeriingar på Ungdoms SM i alla grenar. Numera har hon en egen hund, Eazy, som hon främst tränar inom jakt/apportering, men även lite lydnad och rallylydnad. Det är fantastiskt roligt att dela sitt intresse för hundträning med sin dotter!