Om Simson

 

 

 

 

Aktiviva's

Kennel & Kurser

 

Simson var en hund med en enorm samarbetsvilja och arbetslust. Han gjorde allt för att göra sin matte glad... och för att få sin boll som belöning. Han var enormt förtjust i bollar. Och en boll behövde inte kastas för att vara rolig. Även en boll som låg stilla på backen var enormt rolig att leka med. Likt en BC eyade han bollen och backade smygande för att i nästa stund slänga sig över den.

Sina största förtjänster hade han i tävlingslydnadssammanhang. Han blev SLCH vid 2 1/2 års ålder och kvalade in till SM 2000. På hemmaplan var han färdig för SM många år tidigare, men att äga planen på tävling var nåt vi fick träna lite på innan vi lyckades ta våra SM poäng. Mental träning för matte och social träning och publikbelöning i massor för Simson. Trots våra SM poäng lyckades vi aldrig få till "det perfekta programmet". Alla våra höga poäng fick vi med en 5:a eller 6:a i protokollet, blandat med betydligt högre betyg.

En gren där han hade stora talanger, som vi borde ha provat på i tävlingssammanhang, men aldrig hann med, var brukssöket. Vi tränade brukssök mer som social träning. Simson tyckte det var jättekul och träningen gick snabbt framåt. Tyvärr är brukssöket en gren som tar mycket tid i anspråk, vilket inte gick ihop med övriga livsekvationen.

Även på agilityplanen hade vi framgångar, men där satte min tid och mitt intresse stopp i slutet av 90-talet.

Fåglar däremot var han inte så förtjust i, men för att göra sin matte glad och för att få sin boll så hämtade han dem. Han blev godkänd i juniorklassens jaktprov vid Tollarspecialen 2006. Han var nära att ta ett pris på officiellt jaktprov, men några lite för stora vågor och en fågel som föll lite för nära båten blev för stort hinder för honom.

 

Susanna Hallgren© 2008