Startsida     Aktuellt     Om oss     Hundar     Kennel     Kurser     Foton     Artiklar     Kontakt     Länkar     Gästbok

 

 

 

 

Husseklubben

 

 

 

Aktiviva's

Kennel & Kurser

 

I slutet av 90-talet bildades Husseklubben. En klubb för hundvänliga hussar utan egna ambitioner inom hundsporten, som ibland blir tillfälligt övergivna av hundarnas betydligt mer ambitiösa mattar.

 

Hemvisten under 90-talet var allt som oftast Uppsala Hundvänners agilitybana, agilitytävlingar eller deras fester. Korvgrillning, bära agilityhinder och vara funktionär på klubbens tävlingar var då en viktig uppgift, utöver att dricka öl och gosa med de egna hundarna.

 

Husseklubbens medlemmar har bytts ut genom åren. Vissa har flyttat söderut andra har lämnat hunderiet för andra aktiviteter. Två fasta medlemmar har dock hängt med i ur och skur under alla dessa år. En av dessa är husse Jerry.

 

Husseklubbens syfte och mål har diskuterats genom åren. Än så länge har ingenting satts på pränt, men att höja hundarnas gos-faktor kan nog ändå sägas vara Husseklubbens främsta syfte. Teknisk expertis när det gäller kameror, videokameror, datorer och andra tekniska hjälpmedel som behövs i hundträningen, fyller också en viktig funktion.

 

När nya valpar ska införskaffas har Husseklubben genomfört sina egna valptester och rangordnat individerna efter gos-faktor. Kanske har det inte blivit just den valpen som sen fått flytta hem, men om inte gos-faktorn var hög redan när valpen kom innanför dörren kan man vara säker på att den blir det förr eller senare, tack vare husse.

 

Och de gånger vi mattar står på prispallen i någon tävlingsgren, visst ska hussarna känna sig delaktiga! Vi hade aldrig nått våra mål utan dem.

 

Susanna Hallgren© 2008